Ögonfransförlängning – stor guide till magiska fransar

Ögonfransförlängning – stor guide till magiska fransar
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Fransarna ska bli fjäderlätta, milslånga, nattsvarta, separerade och, inte minst, få volym med stort V. Men samtidigt har allt fler valt att lägga mascaraborsten på hyllan och istället få vackra fransar med hjälp av en ögonfransförlängning. Damernas Värld har djupdykt i fransvärlden och vet vilka nyheter du bör hålla ögonen på.

 

Vad är en ögonfransförlängning?

Metoden härstammar från Korea och spreds till resten av världen för ungefär tio år sedan. De senaste åren har behandlingen blivit allt mer
populär. Till skillnad från lösögonfransar, som du själv klistrar på och tar av, utförs en förlängning på en auktoriserad salong. En eller flera nya fransar fästs på en av dina naturliga ögonfransar med hjälp av ett semi-permanent lim.

Vem kan göra en fransförlängning?

Alla, oavsett ålder eller hur ögonfransarna ser ut i naturligt tillstånd. Däremot spelar längden på ögonfransarna roll. Om du har korta, tunna fransar kommer du inte att kunna få en supervoluminös förlängning. Då är det bättre att satsa på en halvuppsättning fransar till att börja med. Går det bra kan du öka mängden successivt.

Vad finns det för olika typer av fransar?

Utbudet varierar, men det finns i huvudsak fyra olika typer av fransar: i syntet, i äkta eller falskt minkhår, i silke och extra volymgivande fransar. Syntetiska fransar kom först och är fortfarande vad de flesta salonger väljer att använda. De har bra hållbarhet och är mest plånboksvänliga. En del salonger avråder dock från syntetiska fransar, eftersom de är hårda och glansiga, vilket kan se onaturligt ut. Fransar i silke är både lättare och
mjukare och ser mer naturliga ut. En del menar också att de håller något längre än syntetfransar. Fransar i minkhår ger en mer naturlig, fjäder­liknande look och är lättare på dina ögonfransar men kostar också mer. Det finns också fransar i så kallat falskt minkhår, där det i stället är handgjort fiberhår som an-vänds. Extra volymgivande fransar är en ganska ny metod där flera väldigt lätta fransar appliceras på varje enskild naturlig frans. Beroende på vilken salong du går till och vilken typ av fransar du väljer kostar en behandling cirka 500–2000 kronor. Varje öga brukar be-höva 30–60 fransar, beroende på hur tätt dina naturliga fransar sitter.

Hur lång tid tar en behandling och hur länge håller den?

En behandling med enkelstrån kan ta upp till två timmar vid första besöket och håller lika länge som din naturliga ögonfranscykel, det vill säga cirka 30–45 dagar. I slutet av cykeln ramlar de av. Vill du behålla dina fransar är det bra att besöka salongen för en touch-up efter ungefär tre, fyra veckor eller när hälften av ögonfransarna försvunnit. Vänta inte för länge, då måste du kanske göra om hela behandlingen, vilket blir dyrare.

Vad finns det för risker?

Sannolikheten är låg, men du kan vara allergisk mot limmet. Är du osäker, besök salongen ett par dygn innan för ett pricktest. Risken för att lim ska hamna i ögonen är minimal, då de är stängda under behandlingen. Skulle det hända kan du i värsta fall få en allergisk reaktion som måste behandlas med receptbelagda ögondroppar. Börjar det svida eller kännas obehagligt under behandlingen, säg genast till. En av de största myterna är att ögonfransförlängningar sliter på de naturliga fransarna. Så länge du går till en erfaren och auktoriserad salong kommer dina naturliga fransar inte att bli förstörda.!

Är ögonfransserum farligt?

Att applicera ögonfransserum på fransarna för att göra dem längre, tjockare och mörkare var trendigt för några år sedan. 2013 förbjöd Läkemedelsverket ögonfransserum innehållande prostaglandinanaloger, som kan orsaka irritationer i ögat, ögonfärgsförändringar och mörkare hudfärg kring ögonen. Flera serum fick försäljningsförbud och därför försvann mycket av hypen. De produkter som i dag finns att köpa i Sverige är klassade som ofarliga, men var medveten om att serum med prostaglandinanaloger fortfarande går att köpa utomlands.

LÄS OCKSÅ: Ögonfransserum – allt du behöver veta och bäst i test

Nyfiken på ögonfransserum?
Prova till exempel Xlash serum, 369 kr/6 ml, Depend eyelash nourishment, 90 kr/5 ml eller Lashfood Natural eyelash enhancer, 895 kr/5 ml.

Bra att veta om lösögonfransar

Undvik att blöta fransarna de första 24–48 timmarna efter behandlingen, eftersom vätan kan medföra att limmet får fransarna att klibba ihop. Samma sak gäller för svettiga träningspass och bastubad.

Var varsam med fransarna. Dra inte i dem och borsta försiktigt igenom dem vid behov. Ju mindre du pillar, desto bättre.

Vill du ta bort fransarna, besök salongen i fråga. Att försöka ta bort dem själv genom att dra i dem är omöjligt och kommer bara att skada dina naturliga fransar.

Undvik helst oljebaserade produkter på fransarna helt och hållet, eftersom de kan ha en negativ påverkan på limmet.

Undvik också mascaror, särskilt vattenfasta, eftersom de kräver remover, som kan medföra att limmet börjar luckras upp.

Besök alltid en auktoriserad salong. En oerfaren ögonfransförlängare kan i värsta fall förstöra dina naturliga fransar.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Leave a Comment

Phone: 0728-538-866
Fax: 0728-538-866
584 32, Linköping, Sverige
Mårdtorpsgatan 27